22 Mart 2019 Cuma

Kulluk



Kitabın adı: Kulluk
Yazarı: Prof. Dr. Osman Öztürk
Yayın evi: Rağbet Yayınevi
Sayfa Sayısı: 150


“”Kulluk” konusu, bir istikamet ve hedef tayini meselesidir.”


“”Kulluk” bir şuur meselesidir. Bu şuurun zihinlere ve gönüllere yerleşmesi halinde; var olmanın ve yaşamanın gerçek manası kavranmış olacaktır.”


“Kulluk; buluğdan ölüme kadar emekliliği olmayan bir meslek ve terhisi olmayan bir askerliktir.”

“Biz, Müslümanlar olarak dünya insanlığının yönetimi ile vazifeliyiz ve bütün insanlık bizden sorulur. Dolayısıyla sürü değil, çobanız.”

“Bizim siyaset anlayışımızda; hedefin meşruiyyeti kadar, vasıtanın meşruiyyeti de önemlidir.”

“Siyasetçi, politika yapmayacaktır. Siyasetçinin hareket noktası; Allah’ın rızası, politikacının ise; hırs tatminidir.”

“Müslüman prensiplerin, kaide ve kuralların insanıdır.”

“Fayda ve çıkar düşüncesi, dünyalık hesaplar; prensiplerin önüne geçemez.”

“Kurtuluş ve refahın yolu; kaliteyi arttırmaktan ve seviyeyi yükseltmekten geçmektedir. Rakamlarla oynamak kitlelere yönelmek ve kalabalıklara itibar etmek yerine; işin özünü ve ruhunu yakalamak gerekmektedir.”

“”Hak arama” mücadelesi fasılasız olarak devam edecektir. Bu hususta muvaffak olmak için; önce samimiyet sonra usul, daha sonra medeni cesaret, daha sonra da ısrarlı takip gerekir. Usanmak, bıkmak, ümitsizliğe düşmek ve rahat düşkünlüğü bu husustaki başarının önündeki büyük engellerdir. Bunlar azim, sabır ve sebatla aşılır.”

“İnsan her neye olağanüstü güç izafe ederse, onu ilahlaştırmış olur.”

“Zafer bekleyenler, Allah’tan yardım isteyenler, O’nun dinine yardım etmek mecburiyetindedirler.”

“Slogan kültürü geri kalmış ülkelerin başının püsküllü belasıdır. Sloganların yerli – yersiz tekrarı ve tabulaştırılması kafa durgunluğuna ve zeka geriliğine sebep olur.”

“Meşruiyyetin kazanılması için; halisiyyet, mahviyyet ilim ve amel şarttır. Tasavvuf; meşreb ve tarzın, tarikat ise müessesenin adıdır. Hedef, insan-ı kamil yetiştirmek ve Salihlerin dünyasını oluşturmaktır. Nihai gaye ise; sadece ve sadece rızay-ı Bari’dir.”

“Eğitim – Öğretimden gaye; ideoloji bağlısı ve tabu kutsayıcısı yetiştirmek olamaz. Olsa olsa; ülkesini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, hizmet aşığı, gelişme ve ilerlemeye açık, hakikat arayıcıları yetiştirmek olabilir.”

“Bilgiye ve gerçeklere dayalı tarih şuur; geleceğe doğru emin, istikrarlı ve onurlu yürüyüşün garantisidir.”





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder