30 Ocak 2016 Cumartesi

Dinmeyen Gözyaşları



Kitabın Adı: Dinmeyen Gözyaşları
Yazarı: Raif Cilasun
Yayınevi: Tuğra Neşriyat
Sayfa Sayısı: 263

"Hattı müdafaa yok, sathı müdafaa var."

"Büyüklerin emirlerine elbette uyacağız ama bunu yaparken boynumuzu şeytana da teslim etmeyeceğiz. Düşünmek, aklımızı kullanmak… En büyük silahımız bu olmalıdır. Aklını yerinde kullanan er veya geç zafere ulaşacaktır."

"Hayasını kaybedenin, namusunu lekelemesi gecikmez."

"Bir Müslüman, bir Yahudi veya hristiyanla dostluk kurarken çok dikkatli davranmalıdır. Yoksa bu dostluk kendisine çok pahalıya malolabilir. Hele, onların örf ve adetlerine yakınlık duymaya başlarsa tehlike daha da büyüyebilir. Şunu aklımızdan çıkarmayalım; Müslüman, hiçbir zaman tabii olamaz. Onun yaratılışı taklitçiliğe müsait değildir. O başlı başına değişmez bir bütündür. Ona tabi olunur. Çünkü o matbudur. Bu özellik içinde doğmuştur ve bununla yaşar."

"Gecekondu mahallelerinde yaşanan yasak aşkların adı fuhuş. Ama aynı hayat, lüks semtlerde yaşanırsa, adı sosyete olup çıkıyor!"

"Kültür bir insanın gıdasıdır bence. İnsan sadece ekmekle, yiyecekle yaşayamaz ki. Bu hayvanlara mahsustur. Allah'a inanmakta, kültürün ve ilmin bir gereğidir."

"27 Mayıs 1960 sabahı radyolardan yükselen gür bir ses, ülkede idareyi ordunun ele aldığını ilan ediyordu."

"Evet… 1960 ihtilali bir sabah radyolardan Alpaslan Türkeş'in gür sesinin duyulmasıyla başlamıştı ve Cemal Gürsel Paşanın başkanlığında devam ediyordu."

"Mü'minin lisanı kalbinin ötesindedir. Bir şey söyleyeceği zaman, önce düşünür, sonra konuşur. Bunun aksi olarak münafığın kalbi, dilinin ötesindedir, düşünmeden konuşur."


"Aklı başında olan kimsenin zamanı bilmesi, dilini koruması, kendi halini düşünüp düzeltmesi boynunun borcudur. (Vehb b. Münebbih )"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder